Universităţi din Franţa vor fi prezente la Târgul Universitar Internaţional din România

Un pavilion francez la care vor fi prezente mai multe prestigioase instituţii de învăţământ superior din Hexagon va fi organizat de Ambasada Franţei şi Agenţia Campus France în cadrul celei de a 8-a ediţii a Târgului Universitar Internaţional din România (RIUF), care va avea loc între 12 şi 17 martie 2011, la Bucureşti, Timişoara şi Iaşi.

La fel ca şi la ediţia de anul trecut, standul Franţei va oferi informaţii generale despre studiile superioare în Hexagon, despre programele de burse ale guvernului de la Paris şi despre programele de cursuri de limbă franceză oferite de Institutul Francez, informează un comunicat de presă transmis, joi, de Ambasada Franţei la Bucureşti.

De asemenea, tinerii interesaţi să urmeze cursuri de licenţă, masterat sau doctorat în Franţa vor avea ocazia să se întâlnească direct cu reprezentanţii instituţiilor franceze de învăţământ superior. Reprezentanţi ai formărilor universitare francofone din România vor completa informaţiile oferite cu detalii despre posibilităţile de a face studii universitare în limba franceză în România.

Printre instituţiile de învăţământ superior din Franţa prezente anul acesta la RIUF se numără AUDENCIA Nantes School of Management, SKEMA Business School, ESIGELEC Grande Ecole d’Ingenieurs de Rouen, IUP Management et Gestion des Entreprises de Clermond-Ferrand, Şcoala de Ingineri ECE de la Paris, Reims Management School, GEM – Graduate School of Engineering, ESSEC Business School, IESEG School of Management, Notre Dame de Grace, INSEEC Grande Ecole de Commerce/IUM International University of Monaco, Universitatea Lille 2 Droit et Santé, Universitatea din Orléans, etc. Aceste instituţii acoperă ansamblul disciplinelor, având în ofertă studii în ştiinţe umaniste şi sociale, ştiinţe inginereşti, ştiinţe politice şi economice, management şi comerţ, jurnalism, informatică, etc.


Cei interesaţi să se înscrie la una din prezentările CampusFrance atât de la Bucureşti, cât şi de la Timişoara şi Iaşi, sunt rugaţi să acceseze site-ul http://riuf.ro/index.php?page=inscriere. Târgul Universitar Internaţional din România (RIUF) va avea loc în perioada 12 – 17 martie, la Bucureşti (12 – 13 martie), Timişoara (15 martie) şi Iaşi (17 martie). Proiectul a fost iniţiat de Grupul Educativa şi se află anul acesta la cea de a 8-a ediţie. Ediţia din 2010 a atras aproximativ 12.000 de liceeni şi studenţi, delegaţia Franţei numărând 16 instituţii de învăţământ superior. AGERPRES