La Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău s-a instalat platforma LIVE@EDU

bacau_univ_alecsandri.jpgLive@edu este un pachet gratuit de servicii şi aplicaţii, din categoria cloud computing, pus la dispoziţia de către Microsoft. În urma colaborării cu Microsoft Romania, Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău a reuşit implementarea platformei LIVE@EDU la.

Soluția este găzduită în centre de date Microsoft din Europa, respectiv Dublin, şi Amsterdam. Această platformă permite accesul studenţilor la multiple servicii (email, calendare, contacte, grupuri de discuţii, prezenţă, spaţiu de stocare etc.) printr-o autentificare unică. Live@edu se poate interconecta cu orice altă aplicaţie existentă în instituţie: eLearning, portal . Accesarea acestei platforme se realizează prin link-ul
www.student.ub.ro.

După cum informează Cancelarul general al Universităţii “Vasile Alecsandri” din Bacău, prof.univ.dr. Cătălina Ababei, printre facilităţile oferite de această platformă se numără:

– înregistrarea a aproximativ 7500 de studenţi de la licență şi master, cursuri de zi, ID şi IFR;

– identificarea unică a studenților prin adresa de e-mail formată din prenume.nume@student.ub.ro;

– oferirea pentru fiecare student, a unui cont de mail cu capacitate de stocare de stocare de 10GB;

– aplicaţii Office in browser (Office Web Apps) cu ajutorul cărora studenţii pot participa la lucrări practice on line şi pot colabora în cadrul proiectelor;

– notificari prin SMS (decanatele sau şefii de grupa pot trimite alerte direct pe telefoanele mobile ale studenţilor);

– spaţii de stocare de cate 25 GB pentru fiecare utilizator;

– crearea şi organizarea grupurilor de utilizatori pentru fiecare facultate, ani de studiu şi forme de învăţământ.

Parola de acces in Live@Edu se realizează în mod implicit după un algoritm deductibil care include următoarele elemente:

– prima litera din numele de familie cu litera mare, majuscula

– a doua litera din numele de familie cu litera mica

– ultimele doua cifre din CNP

– caracterul *

– primele doua cifre din CNP

Parola se va schimba la prima autentificare/logare. Instrumentele şi tehnologiile furnizate prin programul MSDN Academic Alliance (MSDN AA) pot fi folosite exclusiv pentru instruire academică, proiecte academice şi doar pentru cercetare non-profit. Software-ul care este parte din program nu poate fi folosit pentru nicio infrastructură IT sau în scopuri administrative.Le este interzis, deasemeni, tuturor utilizatorilor de software furnizat prin MSDN AA să utilizeze programe pentru calculator MSDN AA în scopuri lucrative.