Câteva zeci de cadre didactice din Giurgiu nu şi-au primit salariile în această lună

profesori_invatand.jpgCâteva zeci de cadre didactice din municipiul şi judeţul Giurgiu nu şi-au primit salariile în această lună din cauza lipsei de informare a unui centru bugetar din municipiu sau pentru că Primăria din localitatea Bulbucata întârzie aplicarea unei hotărâri a consiliului local.

“Salariile, care ar fi trebuit ridicate de cadrele didactice care aparţin de Centrul bugetar Tudor Vianu din municipiu în perioada 11-14 martie, vor fi acordate la finalul acestei săptămâni sau la începutul săptămânii viitoare din cauza neştiinţei sau a lipsei de informare a Centrului bugetar de care aparţin, care a solicitat suplimentarea bugetului alocat pentru trimestrul întâi, în locul unui transfer de fonduri din trimestrul al doilea în primul trimestru”, a declarat joi şeful Inspectoratului Şcolar al judeţului Giurgiu, Alexandru Burgui.

El spune că în această situaţie se află câteva zeci de cadre didactice din municipiu, iar pentru rezolvarea acestei situaţii Consiliul Local Municipal Giurgiu a aprobat joi, în şedinţă extraordinară, suplimentarea unor fonduri de la buget. Inspectorul general şcolar din judeţul Giurgiu spune că probleme în primirea salariilor întâmpină şi aproximativ 20 de cadre didactice din localitatea Bulbucata, aici situaţia înregistrată fiind din cauza întârzierii punerii în aplicare de către primăria din localitate a unei hotărâri de consiliu local. În ambele situaţii, cadrele didactice din municipiu, respectiv Bulbucata, au vrut să intre în grevă, dar conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Giurgiu a intervenit pentru evitarea unor astfel de situaţii şi pentru rezolvarea problemei salariilor. AGERPRES