Prof. univ. dr. Mihai Voiculescu: “Trebuie să avem grijă ca şefii de promoţie să profeseze în ţară”

voiculescu mihai.jpgProfesorul universitar doctor Mihai Voiculescu de la Institutul Clinic Fundeni a participat, miercuri, la înfiinţarea asociaţiei de părinţi ai elevilor de la şcoala giurgiuveană care poartă numele tatălui său, academicianul Marin Voiculescu.

Cu această ocazie, el le-a adresat elevilor îndemnul de a învăţa, de a se pregăti şi de a munci în România, pentru că aici, susţine acesta, există învăţământ de calitate.

“Tatăl meu s-a născut în Bălănoaia, lângă municipiul Giurgiu, a fost educat în Giurgiu şi a ajuns academician fără nicio intervenţie. Eu am învăţat în România, fiica mea s-a pregătit în stomatologie tot în România, iar noi trebuie să avem grijă de aceşti copii care s-au distins ca şefi de promoţie pentru a-şi continua studiile şi a profesa tot în România. Eu pot spune că la Clinica pe care o conduc am reuşit în ultimii cinci ani să nu pierd niciun medic tânăr care ar fi dorit să plece din ţară”, a declarat prof. univ. dr. Mihai Voiculescu.

Acesta le-a promis elevilor cu rezultate deosebite la învăţătură că le va acorda premii mai mari în acest an. La rândul său, unul dintre membrii fondatori ai acestei asociaţii, Ion Dunăre, a arătat că medicul Mihai Voiculescu a primit titlul de membru de onoare al acestei asociaţii.

”Principalul obiectiv al acestei asociaţii este sprijinirea şcolii pentru ca ai noştri copii să o ducă mai bine şi să se bucure de condiţiile oferite de şcoală şi cum şcoala noastră poartă numele academicianului Marin Voiculescu, iar fiul acestuia ne-a sprijinit în fiecare an în oferirea de premii celor mai buni elevi, am dorit să îi oferim titlul de membru de onoare al acestei asociaţii”, a declarat Ion Dunăre. AGERPRES