SEMNAL EDITORIAL: “Evaluare şi intervenţie psihoeducaţională”

evaluare.jpgEditura Polirom a publicat volumul “Evaluare şi intervenţie psihoeducaţională. Terapii educaţionale, recuperatorii şi compensatorii”, scris de Alois Gherguț. Cartea face parte din colecţia “Collegium”, are 288 de pagini şi poate fi achiziţionată la preţul de 30 de lei.

Activitatea specialiştilor din domeniul serviciilor subsumate psihopedagogiei speciale se fundamentează pe trei componente distincte: evaluare şi diagnostic, elaborarea strategiilor şi formelor de intervenţie, aplicarea propriu-zisă a etapelor intervenţiei. De aici necesitatea constituirii unor echipe de specialişti care să integreze diferitele tipuri de competenţe profesionale necesare implementării programelor de intervenţie individualizate.

Din cuprins amintim capitolele: “Evaluarea şi intervenţia timpurie la copiii cu cerinţe speciale”; “Terapia educaţională a copiilor cu cerinţe educative speciale”; “Terapii specifice de recuperare şi compensare la elevii cu cerinţe speciale”; “Terapii alternative şi complementare/adjuvante”; “Metode şi instrumente de evaluare şi intervenţie pentru elevii/copiii cu cerinţe speciale”; “Servicii alternative de asistenţă şi ocrotire pentru copiii şi tinerii cu dizabilităţi severe sau asociate”; “Echipamente, dispozitive şi tehnologii de asistenţă şi de acces pentru persoanele cu dizabilităţi”.