Mai multe unităţi şcolare şi preşcolare din Capitală vor fi comasate

alexandrescu cristian.jpgUn număr de 70 de unităţi de învăţământ – grădiniţe, şcoli, licee – din Bucureşti nu mai îndeplinesc criteriul privind efectivele de elevi şi preşcolari şi vor fi comasate începând cu anul şcolar 2011-2012, a declarat joi inspectorul general al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Cristian Alexandrescu.

Potrivit reprezentantului IŞMB, acest lucru nu înseamnă că numărul unităţilor de învăţământ se va reduce în Capitală cu 70. Alexandrescu a susţinut că vor avea personalitate juridică un număr de aproximativ 390 de unităţi de învăţământ din totalul de 450 câte sunt în prezent.

Reprezentantul IŞMB a subliniat că nici elevii şi nici profesorii nu vor fi afectaţi de această măsură. El a precizat că cele mai multe dintre cele 70 de unităţi de învăţământ care nu îndeplinesc criteriile de efectiv sunt grădiniţe. Potrivit noii legi a educaţiei naţionale, o unitate de învăţământ poate să funcţioneze cu personalitate juridică atunci când are minim 150 de preşcolari în cazul grădiniţelor sau 300 în cazul şcolilor şi liceelor.

Conform IŞMB, Şcoala nr. 45 se va uni cu Colegiul Naţional “I.L. Caragiale”, iar Şcoala nr. 79 cu Colegiul “Ion Creangă”. În ceea ce priveşte comasările, s-a avut în vedere criteriul efectivelor de elevi şi preşcolari, dar şi faptul că, potrivit legii educaţiei, nu pot funcţiona două unităţi care au sediul la aceeaşi adresă. AGERPRES