Concurs de proiecte pentru imaginea Clujului din anul 2020

arhitectii viitorului.jpgLiceenii clujeni pot participa, în această perioadă, la un concurs de proiecte în care să îşi prezinte viziunea proprie despre modul în care va arăta oraşul lor în anul 2020. Concursul se desfăşoară sub titlul “Arhitecţii viitorului. Cluj-Napoca în anul 2020”, premiile care urmează a fi acordate fiind în valoare totală de 30.000 de lei.

Competiţia pentru liceeni a fost lansată de Primăria municipiului Cluj-Napoca, Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj şi firma de medicamente Terapia Ranbaxy. Directorul general al SC Terapia, Dragoş Damian, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că scopul concursului este de a implica mai mult generaţia tânără în proiectul privind obţinerea de către municipiul Cluj-Napoca a titlului de Capitală Culturală Europeană.

Participanţii la concurs vor trebui să realizeze câte o machetă din diverse materiale prin care să prezinte o imagine a oraşului din anul 2020. Vor fi acordate trei premii – de 15.000 de lei, 10.000 lei şi 5.000 de lei -, iar festivitatea de premiere va avea loc pe 29 mai, cu ocazia festivalului “Zilele municipiului Cluj-Napoca”. AGERPRES