Festival de voluntariat organizat de UNSR

unsr.jpgUniunea Naţională a Studenţilor din România organizează în această săptămână festivalul naţional de voluntariat “Săptămâna voluntarului UNSR”, un proiect susţinut de Studenţiada şi care se desfăşoară în 11 oraşe, a informat marţi preşedintele organizaţiei studenţeşti, Ioan Poenaru. Potrivit acestuia, evenimentul vine ca răspuns la apelul Comisiei Europene de a susţine şi încuraja demersurile în domeniul voluntariatului în România, în conformitate cu tematica şi priorităţile Anului European al Voluntariatului.

“Festivalul naţional de voluntariat demarat de UNSR îşi propune promovarea şi încurajarea studenţilor din toată ţara de a se implica în activităţi de voluntariat atât în comunitatea din care fac parte, cât şi în alte domenii de interes precum educaţie, cultură, mediu, sănătate, sport”, a afirmat Poenaru.

“Săptămâna voluntarului UNSR” urmăreşte să ofere studenţilor şi activităţi socio-culturale şi de petrecere a timpului liber: concursuri, concerte, petreceri, bilete gratuite la muzee, teatru, operă, campionate sportive şi expoziţii. Evenimentul se desfăşoară în perioada 9-15 mai în Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Galaţi, Braşov, Bacău, Reşiţa, Craiova, Timişoara, Petroşani, Târgu Jiu. AGERPRES