100 de ani de la înfiinţarea Colegiului Naţional “Liviu Rebreanu” din Bistriţa-Năsăud

col liviu rebreanu.jpgPeste 1.500 de elevi, profesori şi părinţi au sărbătorit, joi, împlinirea a 100 de ani de la înfiinţarea Colegiului Naţional “Liviu Rebreanu” din Bistriţa, construit
de comunitatea săsească, manifestările debutând cu un marş, un “arc peste timp”, cum l-au numit organizatorii, de la locul vechii clădiri a gimnaziului evanghelic la clădirea de azi.

Marşul a fost deschis de stegari purtând însemnele colegiului, steagul României şi pe cel al Uniunii Europene, urmaţi de un detaşament de toboşari, de foşti şi actuali profesori ai colegiului, de elevi îmbrăcaţi în costume populare, în uniforma şcolii şi în robe.

Pe scena amenajată în curtea Colegiului Naţional “Liviu Rebreanu” din Bistriţa au fost înmânate 150 de diplome jubiliare, printre cei care au primit aceste distincţii numărându-se secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Oana Badea, primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, prefectul de Bistriţa-Năsăud, Cristian Florian, preşedintele Consiliului Judeţean, Liviu Rusu, şi parlamentarii de Bistriţa-Năsăud Ioan Oltean, Ioan Ţintean, Radu Moldovan şi Ioan Sbîrciu.

Reprezentantul Ministerului Educaţiei a oferit Colegiului Naţional “Liviu Rebreanu” diploma de excelenţă instituţională, iar primarul Bistriţei a anunţat că una din viitoarele străzi ale municipiului va purta numele primului director al acestei instituţii de învăţământ, Georg Fisher. La final, invitaţii au avut parte de un concert al trupei “Hara”, odată cu care a fost lansat şi imnul colegiului, “La noi, la Liviu”, compus de către solistul acestei trupe, Flavius Buzilă, fost absolvent al şcolii. AGERPRES