USAMV Iaşi organizează o nouă serie de cursuri de perfecţionare pentru cadrele didactice

usamv_iasi.jpgUniversitatea de Ştiinţe Agricole și Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad” Iași, aplicant, împreună cu partenerii săi, Universitățile de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București, Cluj-Napoca, Timișoara și SIVECO România, anunță lansarea cursurilor de perfecționare din cadrul proiectului “Reţea de colaborare universitară online în scopul dezvoltării capacităţii de a furniza competenţe şi competitivitate pentru piaţa muncii”.

Acestea au început pe 25 mai, pentru o perioadă de cinci zile. Programele de perfecţioanare sunt gratuite şi se adresează unui număr total de 32 de persoane, cadre universitare din cele patru universități partenere în proiect, respectiv 12 persoane implicate în asigurarea calității şi 20 care se ocupă de dezvoltarea programelor de studii.

Cursurile sunt autorizate de Consiliul Naţional de Formatare Profesională a Adulţilor şi vor fi susținute de formatori din cadrul Grupului Fia Test București. Proiectul are ca scop dezvoltarea unei rețele de colaborare la nivelul celor patru parteneri universitari, cu bazele așezate pe aplicații de colaborare și învățare online și de tip eLearning.

Soluția informatică va fi dezvoltată și implementată de SIVECO România. Scopul rețelei de colaborare la nivelul învățământului superior agronomic românesc din cele patru regiuni este de a îmbunătăți calitatea programelor de studii şi de a creşte relevanța calificărilor furnizate, în raport cu piaţa muncii.