Module complementare adresate doctoranzilor, la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi

univ_cuza_iasi.jpgTimp de o săptămână, în perioada 6-10 iunie, în cadrul proiectului “Pregătirea doctoranzilor pentru evoluţie şi inserare profesională prin facilitarea accesului la burse de studiu şi prin oferirea de formări complementare recomandate de modelele de bună practică din spaţiul European” se va desfășura la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi primul stagiu de formare din cadrul Modulelor complementare adresate doctoranzilor.

Tematica modulelor complementare a fost stabilită după consultarea doctoranzilor, dar și a experților străini și români implicați în pregătirea doctoranzilor pentru inserarea lor profesională în conformitate cu bunele practici exersate la nivel european.

Tematica primului modul, centrată pe Scrierea Academică (“Redactarea textelor ştiinţifice” şi “Comunicarea academică audienţelor specializate şi nespecializate”), va fi abordată în cadrul sesiunilor de formare în plen și în ateliere de lucru în care doctoranzii vor fi sprijiniți de experții să își dezvolte competențele de a scrie un text academic dar și de a redacta comunicate pentru publicul interesat de rezultatul cercetării lor științifice.

Vor fi prezentate subiecte de mare interes precum: “Proiectul profesional și construcția unei rețele de colaborări”, “Etica și elemente de deontologie cercetării”, “Plagiat și citarea corectă”, “Elemente de legislație românească referitoare la Proprietatea intelectuală și industrială“. Activitățile de formare vor fi desfășurate cu implicarea experţilor din instituţiile partenere: Universitatea din Poitiers, Universitatea Bucureşti, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca și Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizică Tehnică IFT Iaşi.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. “Investeşte în oameni!”