Şeful ISJ Braşov anunță că niciun liceu nu şi-a montat, până acum, camere de supraveghere pentru Bacalaureat

agache dorel.jpgNiciun liceu din Braşov nu a montat până în prezent camere de supraveghere în sălile în care se va desfăşura examenul de Bacalaureat din acest an, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov, prof. Dorel Agache. “Nu cred că asta este problema centrală a Bacalaureatului. Problema este să fie motivaţi profesorii, să fie motivaţi elevii, gradul de pregătire să fie corespunzător şi să aplicăm spiritul legii. Eu am încredere totală în colegii implicaţi în examenul de Bacalaureat şi răspund pentru această treabă. Vă asigur că la Braşov Bacalaureatul se va desfăşura în aceleaşi condiţii ca şi până acum. Braşovul a fost un fel de exemplu de bună practică la nivel naţional”, a spus inspectorul şcolar general.

El a menţionat că s-au înscris la Bacalaureat 5.270 de elevi, la care se adaugă 2.000 din seriile care au dat examenul anii trecuţi şi nu l-au luat la anumite materii. Cei mai mulţi vor susţine examenul de matematică – 7.000 de elevi, potrivit lui Agache.

Pentru Bacalaureatul din acest an s-au pregătit 16 centre de examen şi cinci centre de evaluare. La examenul de Bacalaureat din 2010 procentul de promovabilitate în judeţul Braşov a fost de 57%. Anul trecut au fost excluşi din examen pentru copiat 9 elevi, în scădere faţă de anul 2009 când au fost 22 de elevi excluşi. Doar două medii de 10 s-au obţinut anul trecut la Bac. AGERPRES