Interes scăzut pentru târgul de job-uri studenţeşti de la Târgu-Jiu

locuri de munca.jpgStudenţii Universităţii “Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu şi angajatorii din judeţ nu s-au arătat interesaţi de târgul de job-uri organizat miercuri de instituţia de învăţământ superior în colaborare cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj.

Potrivit reprezentanţilor AJOFM Gorj, cu toate că, iniţial, pentru a participa la târg s-au înscris 15 angajatori care ofereau 246 de locuri de muncă destinate studenţilor, la acţiunea propriu-zisă şi-au făcut apariţia doar 7, trei dintre aceştia oferind posturi în domeniul asigurărilor.

“AJOFM a sprijinit acţiunea studenţilor pentru a preîntâmpina venirea absolvenţilor în şomaj şi pentru a le găsi un loc de muncă chiar acum pe perioada verii. Şi-au anunţat participarea 15 agenţi economici cu un număr de 246 de locuri de muncă. Cele mai multe, peste o sută, sunt în domeniul asigurărilor – agent asigurare, inspector asigurare, consultant, iar celelalte în domeniul serviciilor: barman, ospătar, cameristă, bucătar. Noi vom monitoriza după o lună această acţiune”, a precizat purtatorul de cuvant al AJOFM Gorj, Ana-Maria Niculescu.

Purtătorul de cuvânt al UCB, Mirabela Tufan, a declarat că la târgul de joburi au participat aproximativ 60 de studenţi, fiind preluat un număr total de 40 de CV-uri. Aceasta a mai menţionat că toate cele 240 de locuri de muncă oferite de angajatori rămân valabile, studenţii interesaţi putând depune CV-urile la Centrul de Informare, Consiliere şi Orientare în Carieră a Studenţilor.

“Universitatea ‘Constantin Brâncuşi’ din Târgu-Jiu a organizat târgul de joburi pentru studenţi, care are drept scop inserţia absolvenţilor şi studenţilor pe piaţa muncii. Studenţii trebuie să ştie că toate locurile de muncă oferite la târg rămân valabile, cu toate că nu au fost prezenţi toţi angajatorii. Cei interesaţi îşi pot depune CV-urile la Centrul de Informare, Consiliere şi Orientare în Carieră a Studenţilor, urmând ca noi să preluăm CV-urile şi să îi punem în contact direct cu angajatorii”, a spus purtătorul de cuvânt al UCB. AGERPRES