Elevii vor avea o săptămână dedicată activităţilor extraşcolare

elevi in curte.jpgElevii vor avea, din anul şcolar 2011-2012, o săptămână dedicată activităţilor extracurriculare, denumită ”Şcoala altfel”, aceasta fiind stabilită înaintea vacanţei de primăvară, a declarat, vineri, la Târgovişte, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

”Nu avem suficiente activităţi extracurriculare şi extraşcolare, motiv pentru care, în structura noului an şcolar 2011-2012 am introdus o săptămână, săptămâna de dinaintea vacanţei de primăvară, pe care am numit-o ‘Şcoala altfel’, o săptămână în care elevii vor avea activităţi extracurriculare. Mă refer la activităţi sportive, activităţi artistice, program de educaţie ecologică, educaţie civică şi orice alt tip de program care este definit de şcoală, părinţi şi elevi”, a precizat Daniel Funeriu.

Pe de altă parte, aproximativ 60 de metodologii de aplicare a Legii Educaţiei Naţionale vor fi postate pe site-ul Ministerului Educaţiei, până la sfârşitul acestei săptămâni, pentru a intra în dezbatere publică, a declarat ministrul Daniel Funeriu. ”Până la sfârşitul săptămânii, un număr de aproximativ 60 de metodologii vor fi postate pe site-ul ministerului pentru începerea procedurilor de dezbatere publică, procedura de transparenţă decizională. Aceste metodologii au fost elaborate cu peste 1.400 de cadre didactice, dintre care 1.100 sunt membrii de sindicat, împreună cu peste 40 de organizaţii neguvernamentale, peste 20 de asociaţii profesionale”, a precizat Daniel Funeriu.

Ministrul Educaţiei a adăugat că instituţia pe care o reprezintă este deschisă propunerilor venite din partea cadrelor didactice. ”Cred că pentru prima dată reforma nu mai vine prin fax de la minister, ci, dimpotrivă, ea este generată de jos în sus şi ministerul este foarte deschis la propunerile foarte pertinente, foarte pertinente ale cadrelor didactice şi ale celor care conduc sistemul în teritoriu”, a mai spus Funeriu.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a efectuat, vineri, o vizită de lucru în judeţul Dâmboviţa. Oficialul a mers la Clubul Copiilor din Pucioasa, la şantierul campusului universitar al Universităţii Valahia Târgovişte şi la noul sediu al Inspectoratului Şcolar Judeţean aflat în construcţie. Funeriu s-a deplasat şi la Liceul Teoretic ”Ion Ghica” din Răcari, aflat în reabilitare, modernizare şi extindere. AGERPRES