A scăzut numărul catedrelor titularizabile la Iaşi

romaniuc liliana.jpgNumărul posturilor titularizabile în învăţământul preuniversitar ieşean este foarte mic, a afirmat, marţi, într-o conferinţă de presă, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, Liliana Romaniuc.

Ea a explicat că din cele 1.616 posturi disponibile în învăţământul preuniversitar ieşean doar 165 sunt titularizabile – 141 în mediul rural şi doar 24 în mediul urban. “Sigur, per total, avem un număr mare de posturi, în jur de 1.500, din care aproximativ 900 în mediul rural şi circa 500 în urban, dar cea mai mare parte sunt netitularizabile. Examenele se desfăşoară în trei centre”, a explicat Liliana Romaniuc.

Potrivit evidenţelor ISJ Iaşi, din cele 1.616 posturi titularizabile şi netitularizabile disponibile în învăţământul preuniversitar ieşean au mai rămas, în urma soluţionării cererilor de pre-transfer şi a celor care vizau restrângerea de activitate, 1.468. Dintre acestea, 961 sunt alocate disciplinelor de cultură generală şi celor pentru disciplinele specifice filierei vocaţionale.

Examenele urmează a fi susţinute în cadrul Colegiului de Artă “Octav Băncilă”. Pentru alte 301 posturi de educatori şi învăţători examenele se vor susţine la Şcoala normală “Vasile Lupu”, iar pentru cele 206 posturi la disciplinele tehnice şi cele speciale examenele se vor susţine la Colegiul Tehnic “I. C. Ştefănescu”. AGERPRES