Senatorul Mihail Hărdău propune examene de admitere în orice treaptă superioară de învăţământ

hardau mihai.jpgSenatorul PDL Mihail Hărdău, fost ministru al Educaţiei, crede că este nevoie ca elevii să susţină un examen de admitere în orice treaptă superioară de învăţământ şi să fie reînfiinţate şcolile profesionale.

El a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că în acest fel s-ar obţine rezultate mai bune la Bacalaureat, iar cei care nu ajung la acest nivel să fie îndreptaţi către şcolile de meserii.

‘Soluţia este concursul de admitere în orice treaptă superioară. Noi evaluăm ieşirile şi intră fiecare cum vrea. Faptul că o diplomă îţi dă dreptul să alegi orice facultate, indiferent de la ce şcoală vii şi ce nivel de pregătire ai în spate creează o presiune asupra comisiei, asupra şcolii, asupra profesorului ca să obţină odrasla o diplomă cu o notă cât mai bună, ca să acceadă la un învăţământ superior’, a spus Mihail Hărdău.

El susţine că este nevoie de ‘admitere generalizată la licee’, iar cei care nu reuşesc pentru învăţământul obligatoriu să fie preluaţi de şcolile profesionale. ‘La noi se măsoară ieşirile din sistem, indiferent la ce nivel. Nu acolo e competiţia, ci la intrare’, a subliniat senatorul clujean.

Mihail Hărdău consideră că rezultatele de la Bacalaureat din acest an oglindesc numai parţial starea de fapt, deoarece ‘situaţia reală este şi mai proastă’, şi susţine că sistemul de supraveghere a examenelor trebuie menţinut, iar Ministerul Educaţiei să nu coboare ştacheta, indiferent de presiunile care s-ar face.AGERPRES