UPA Iaşi a fost prezentă la cel mai important eveniment ştiințific din domeniul sociologiei

nastuta_sebastian.jpgÎn perioada 30 iunie – 3 iulie 2011, la Aix-en-Provence în Franța, s-a desfăşurat cea de-a-XXXI-a ediție a Conferinței Internaționale a International Society for the Sociology of Religion, asociație care funcționează încă din 1948. Intitulată “Religion and Economy in a Global World”, manifestarea a reunit aproape 500 de specialişti din domeniu.

Universitatea “Petre Andrei” din Iaşi a fost reprezentată la eveniment de Lect.univ.dr. Sebastian Năstuță, cadru didactic al Facultății de Asistență Socială şi Sociologie. Acesta a prezentat două lucrări, “Bible as a marketing tool” şi “Social stratification of youth religious belief. The case of Romania”.

“În ultimii ani, observ că sociologiei religiilor şi, în general, studiului ştiințific al comportamentului religios li se acordă o importanță din ce în ce mai mare. Frecvența crescută a evenimentelor internaționale, numărul de publicații şi cărți de specialitate, precum şi numărul din ce în ce mai mare al membrilor asociațiilor de profil dovedesc acest fapt. Pentru mine este deja a cincea participare la o astfel de manifestare internațională şi, fără îndoială, acesta a fost cel mai important eveniment de profil, cel puțin sub aspect numeric. Evenimentul din Aix-en-Provence a fost și un prilej de revedere cu colegi din diferitele asociații de profil, cu care deja avem proiecte comune, cel mai important dintre ele fiind organizarea, la UPA, a celei de-a X-a ediții a conferinței
asociației International Study of Religion in Central and Eastern Europe Association (ISORECEA), cu tema ‘Religion and power relations in Eastern and Central Europe’. Cred ca acest eveniment, programat pentru aprilie anul viitor, va reuni la univeristatea noastră personalități marcante ale sociologiei religiilor”, a precizat Lect.univ.dr. Sebastian Năstuță.

La Conferința din acest an au participat nume sonore ale cercetării în acest domeniu, printre care James Beckford, James Spickard, Grace Davie, Eileen Barker sau
Roberto Cipriani.