Liderii studenţilor sunt nemulţumiţi că MECTS amână clasificarea universităţilor

anosr.jpgLiderii studenţilor din Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANSOR) au criticat, vineri, în cadrul unei dezbateri organizate la Iaşi, Ministerul Educaţiei pentru că amână ierarhizarea şi clasificarea universităţilor din ţară.

Liderii ANSOR consideră că prin tergiversarea procesului de ierarhizare şi clasificare a universităţilor, absolvenţii studiilor de licenţă şi master sunt împiedicaţi să îşi continue studiile.

”Din păcate, clasificarea ar fi trebuit să se termine până acum, fapt care nu s-a întâmplat. O parte din liderii organizaţiilor sunt nemulţumiţi de acest fapt. Procesul de clasificare a universităţilor este foarte important. Am militat pentru transparenţa în indicatori şi, bineînţeles, să putem contribui la aceşti indicatori”, a declarat presei Daniela Alexe, preşedintele ANSOR.

Conform acesteia, absolvenţii studiilor de licenţă sunt nemulţumiţi întrucât nu ştiu ce master vor putea urma şi care sunt universităţile care organizează astfel de cursuri, dat fiind că în scurt timp vor trebui să înceapă noul an universitar. AGERPRES