Peste 90% din şcolile hunedorene au fost autorizate sanitar

reabilitare scoala.jpgPeste 90 la sută din cele mai mult de 490 de grădiniţe, şcoli, licee, cantine şi internate şcolare din judeţul Hunedoara au primit autorizaţii sanitare de funcţionare pentru noul an şcolar, o parte din aceste structuri aflându-se într-un proces de conformare.

“Sunt 53 de şcoli neautorizate, din care 22 în Valea Jiului. În general, motivele pentru care unele şcoli nu au fost autorizate ţin de grupurile sanitare necorespunzătoare, supraaglomerarea din spaţiul de învăţământ, folosirea unor sobe de încălzire din metal, care sunt periculoase pentru siguranţa elevilor şi trebuie înlocuite cu altele, din teracotă”, a declarat, vineri, directorul adjunct al DSP Hunedoara, dr. Cecilia Birău.

Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara au efectuat verificări în fiecare grădiniţă, şcoală sau liceu din judeţ, dar şi în internatele care aparţin de acestea. Majoritatea problemelor au fost constatate în şcolile de la sate. Verificările în şcoli vor fi reluate luni, 29 august, cu prioritate la acele şcoli care nu au primit încă autorizaţiile sanitare de funcţionare.

Comparativ cu anul trecut, proporţia unităţilor de învăţământ care au primit autorizaţii sanitare de funcţionare a crescut de la 82% la 90%, tendinţa menţinându-se din anul 2007. AGERPRES