Niciun elev de la Grupul Şcolar “Nicolae Bălcescu” din Întorsura Buzăului nu a luat bacalaureatul

bacalaureat9.jpgNiciunul dintre absolvenţii Grupului Şcolar ‘Nicolae Bălcescu’ din Întorsura Buzăului, înscrişi în cea de-a doua sesiune de bacalaureat, nu a reuşit să treacă examenul.

Directoarea instituţiei, Petruţa Modroiu a declarat luni că la bacalaureatul din toamnă s-au înscris 47 de candidaţi, dintre care 12 nu s-au mai prezentat la examen, iar ceilalţi nu au obţinut note de trecere. Petruţa Modroiu explică insuccesul prin faptul că această clasă a reunit elevi slabi la învăţătură, care nu au reuşit să treacă nici examenul de capacitate susţinut la sfârşitul clasei a VIII-a.

‘Şcoala s-a scindat în urmă cu trei ani, când s-a înfiinţat Liceul teoretic ‘Mircea Eliade’ şi Grupul Şcolar ‘Nicolae Bălcescu’ în care au intrat clasele de învăţământ tehnic, profesional (…) E vorba despre elevii care nu şi-au dat capacitatea (…) Nu este exclus ca o parte din vină să revină şi profesorilor (…) Avem câţiva care au venit de la Sfântu Gheorghe prin restrângere de activitate’, a declarat directoarea instituţiei.

În judeţul Covasna rata de promovabilitate la cea de-a doua sesiune de bacalaureat a fost de 18%, comparativ cu 46% la sesiunea din vară. În total s-au înscris 1120 de absolvenţi de liceu, din care 174 au fost declaraţi admişi, 157 nu s-au mai prezentat la examen, iar 4 au fost eliminaţi după ce au încercat să copieze. Conducerea Inspectoratului Şcolar consideră că absolvenţii nu şi-au dat suficient interes pentru a promova examenele, dovadă inclusiv frecvenţa scăzută la cursurile de pregătire pentru bacalaureat organizate vara aceasta.

Prefectul judeţului Covasna, Gyorgy Ervin a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că va solicita conducerii Inspectoratului să prezinte până la sfârşitul acestei luni un raport detaliat privind examenul de bacalaureat, precum şi un plan de măsuri pentru evitarea unor situaţii similare în viitorii ani şcolari. ‘Nu mă încălzeşte că în judeţul Covasna rata de promovabilitate a fost peste media naţională’, a spus prefectul Gyorgy Ervin. Rezultatele finale ale bacalaureatului vor fi cunoscute pe data de 7 septembrie a.c., după rezolvarea contestaţiilor. AGERPRES