Profesori sancţionaţi la Botoşani după examenele naţionale

macovei ada.jpgMai multe cadre didactice din judeţul Botoşani au fost sancţionate de Inspectoratul Şcolar Judeţean ca urmare a rezultatelor slabe obţinute la examenele naţionale din acest an, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, şeful ISJ, Alexandrina Ada Macovei.

Potrivit acesteia, 12 profesori nu vor mai avea dreptul să participe în următorii trei ani în comisiile de desfăşurare a examenelor naţionale. De asemenea, zeci de profesori care au avut elevi în anii terminali au fost sancţionaţi cu diminuarea calificativelor.

“Calificativele directorilor, în ceea ce priveşte punctajul, au fost afectate de procentul de promovabilitate a examenului de Bacalaureat şi cel de evaluare naţională. Nu este vina exclusivă a directorilor de şcoli. S-au luat măsuri şi împotriva celor care au avut ore la clase terminale şi nu şi-au făcut, poate, datoria aşa cum a trebuit”, a afirmat Macovei.

Diminuarea calificativelor cadrelor didactice va determina pierderea gradaţiilor de merit de care acestea beneficiau. În Botoşani, promovabilitatea la examenul de Bacalaureat a fost în sesiunea din vară de 58,27%, iar la sesiunea din toamnă de 16,16%. AGERPRES