Aproximativ 30 de unităţi de învăţământ prahovene vor avea doar autorizaţii provizorii de funcţionare

Aproximativ 30 de unităţi de învăţământ din judeţul Prahova vor începe anul şcolar cu autorizaţii provizorii de funcţionare.

Şeful Inspectoratului Şcolar Prahova, Gheorghe Borovină, a declarat miercuri că 27 de unităţi şcolare din zone rurale ale judeţului sunt, în acest moment, în curs de a obţine o autorizaţie provizorie de funcţionare, situaţia fiind determinată de faptul că în comunele respective nu există apă curentă.

“Unităţile despre care vorbim sunt în această situaţie de multă vreme şi vor mai fi în continuare, dată fiind lipsa apei curente. Din acest motiv, nu putem să dăm decât o autorizaţie provizorie, care se înnoieşte de la an la an. Acum, aceste unităţi în care învaţă o medie de opt mii de copii sunt în curs de autorizare”, a explicat Borovină.

De asemenea, alte două unităţi de învăţământ din municipiul Ploieşti vor intra în noul an şcolar cu autorizaţii temporare de funcţionare, dat fiind faptul că lucrările de consolidare care se desfăşoară aici nu au fost finalizate. Astfel, aproximativ o mie de elevi ai Colegiului “Nichita Stănescu” vor învăţa în sălile de curs din şcolile generale numerele 23 şi 7 din oraş, dat fiind faptul că termenul de finalizare a lucrărilor a fost prelungit până în noiembrie. În aceeaşi situaţie se află şi Şcoala “Rareş Vodă”, astfel că elevii vor fi comasaţi în cel de-al doilea corp de clădire, iar cursurile vor fi organizate în trei schimburi, cu ore şi pauze mai scurte. AGERPRES