Incepe campania “Ambasada eTwinning in scoala mea”

logo-etwinning.jpgCentrul pentru Inovare in Educatie (Centrul eTwinning Romania), in parteneriat cu Institutul de Stiinte ale Educatiei, invita cadrele didactice si elevii participanti la Actiunea eTwinning sa sarbatoreasca impreuna inceputul unui nou an scolar prin actiuni derulate in cadrul ideii de An European al Voluntariatului.

Astfel, in cadrul campaniei Ambasada eTwinning, scolile sunt invitate sa promoveze Actiunea eTwinning prin activitati de diseminare specifice si sa impartaseasca experienta acumulata. Scolile cele mai active, care desfasoara activitati relevante, vor primi un certificat care le va atesta calitatea de Ambasada eTwinning.

Coordonatorii celor mai active echipe implicate in campanie vor fi recompensati cu invitatii de a participa la una dintre cele doua conferinte organizate in aceasta toamna pentru factori de decizie din invatamant, directori si inspectori scolari.

Ce scoli pot participa?

Pentru a participa la competitia “Ambasada eTwinning”, scolile trebuie sa fi desfasurat proiecte eTwinning, iar cel putin unul dintre acestea sa fi obtinut Certificatul National de Calitate. Echipa pe care o desemnează sa realizeze activitătile din Campania “Ambasada eTwinning” trebuie sa fie coordonata de director sau de directorul-adjunct, care trebuie sa fie inscris ca membru pe portalul eTwinning.net pana la incheierea campaniei.

Cum se desfasoară competitia?

Scolile vor constitui o echipa de profesori si elevi, coordonată de directorul scolii sau de directorul adjunct. Echipa va alege un numar de 2 scoli-tinta, scoli care sa fi derulat cel mult 2 proiecte eTwinning sau scoli neinscrise pe platforma. Toate activităţile planificate vor fi anunţate prin intermediul jurnalului din profilul eTwinning al coordonatorului de echipa.

Tipuri de actvitati posibile:

– prezentarea portalului eTwinning.net şi a Actiunii, in ansamblu;

– suport privind initierea de proiecte, pentru cautarea de parteneri etc.;

– prezentari ale proiectelor eTwinning derulate, realizate de profesori si de elevi, pentru colegii din scolile tinta

– elaborare si distribuire de materiale promotionale (carti postale sau postere realizate de elevi, filme sau videoclipuri etc.)

Fiecare scoala care doreste sa participe la aceasta competitie este rugata sa trimita pana pe data de 1 octombrie 2011, pe adresa: ambasada_eTwinning@yahoo.com, un formular de candidatura, care cuprinde informatii succinte despre activitatile desfasurate, participanti si rezultate obtinute, insotite de 3-6 imagini sau filme relevante, din timpul activitatilor. Descarcati de aici formularul de candidatura.

Premii

Premiile, constand in 4 invitatii de participare la conferintele europene care vor avea loc la Berlin (10-12.11.2011) si la Genova (16-17.11.2011) vor fi acordate coordonatorului echipei din scolile cu cele mai interesante activitati de diseminare si cu cele mai bune rezultate. Scolile premiate vor primi si materiale promotionale. Toate scolile participante care indeplinesc standardul minim, vor primi certificate care sa ateste statutul de “Ambasada” a Actiunii eTwinning. Rezultatele vor fi anuntate pe data de 5 octombrie 2011.