Manifestări ştiinţifice importante la USAMV Iaşi

usamv_iasi.jpgÎn acest sfârşit de săptămână, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi este gazda a două manifestări ştiinţifice importante. Specialiştii din micologie (ramură a biologiei care se ocupă cu studiul ciupercilor), din toată ţara s-au adunat la Iaşi pentru cea de a XXIII-a ediţie a Simpozionului Naţional de Micologie, organizat de USAMV Iaşi şi Societatea Micologică din România.

Debutul acestei manifestări a avut loc pe 22 septembrie, la ora 10.00, în Aula Magna “Haralamb Vasiliu”. Până pe 24 septembrie organizatorii împreună cu participanţii la acest Simpozion vor prezenta lucrările pregătie, însă atracţia evenimentului va fi după aplicaţia pe teren în masivul păduros Bârnova- Repedea. Concret, sâmbătă, la ora 10.00, va avea loc deschiderea expoziţiei cu ciuperci comestibile, necomestibile şi toxice la Facultatea de Agricultură.

Cel de a doilea eveniment găzdui de USAMV Iaşi debutează pe 23 septembrie. Societatea Română de Matematici Aplicate şi Industriale (ROMAI), USAMV Iaşi, Academia Oamenilor de Ştiinţă din România (AOSR), Facultatea de Matematică a Universităţii “Al. I. Cuza” Iaşi, Universitatea Tehnică “Gh. Asachi” Iaşi şi filiala Iaşi a Societăţii de Ştiinte Matematice din România (SSMR) organizează cea de a 19-a Conferinţă de Matematici Aplicate şi Industriale – CAIM 2011.

CAIM 2011 este un forum în care se face o trecere în revistă a tendinţelor în aplicaţiile teoretice, numerice, experimentale şi industriale ale matematicii, informaticii şi educaţiei. Conferinţa oferă cercetătorilor oportunitatea de a se întâlni cu ai lor colegi pentru a-şi împărtăşi şi a discuta noutăţile şi tendinţele actuale de dezvoltare ale diverselor ramuri ale Matematicii, punând un accent deosebit pe aplicabilitatea acestora. Este în intenţie un cadru de discuţii şi schimb de păreri privind posibilităţile de conlucrare pe linia realizării unei interfeţe între Matematică şi Industrie.