Olimpicii din Harghita vor fi premiaţi de Inspectoratul Şcolar şi Consiliul Judeţean

ferencz_salamon_alpar.jpgSute de elevi care au participat la fazele judeţene şi naţionale ale olimpiadelor şcolare, precum şi profesorii care i-au îndrumat vor fi premiaţi joi, în cadrul unei şedinţe festive organizate de Inspectoratul Şcolar, Consiliul Judeţean şi Prefectura Harghita.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, Ferencz Salamon Alpar, a declarat miercuri că este vorba de 600 de elevi care la olimpiadele judeţene şi naţionale s-au clasat pe locuri fruntaşe şi de 300 de profesori îndrumători. În sala festivă a Liceului Teologic ”Segito Maria” din Miercurea Ciuc, elevii vor primi diplome şi cărţi, iar dascălii lor vor fi răsplătiţi cu diplome de merit.

Ferencz Salamon Alpar consideră că recunoaşterea meritelor acestor elevi este datoria comună a comunităţii locale, a Inspectoratului Şcolar şi a Prefecturii. ”Sunt foarte bucuros că Consiliul Judeţean ne asigură fondurile necesare şi că putem să răsplătim munca depusă de către cadrele didactice şi elevi, să răsplătim rezultatele şi performanţele, să arătăm partea frumoasă şi pozitivă a sistemului judeţean de educaţie”, a declarat şeful ISJ Harghita.

Consiliul Judeţean Harghita a alocat 45 de mii de lei, atât pentru organizarea olimpiadelor şi concursurilor şcolare din acest an, cât şi pentru premierea olimpicilor. ”Societatea are nevoie de exemple bune, de aceea sprijinim elevii cu rezultate excelente şi sperăm că vor deveni exemple de urmat”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Borboly Csaba. AGERPRES