Peste o mie de unităţi de învăţământ vor fi evaluate în următoarele două luni

elevi_clasa_mare.jpg

Un număr de 1.024 de unităţi de învăţământ preuniversitar din întreaga ţară, publice şi private, vor fi evaluate extern, reacreditate şi li se va atesta nivelul de calitate şi pe baza indicatorilor de performanţă şi a hărţii riscului educaţional, în lunile octombrie şi noiembrie.

Un număr de 98 dintre cele 1.024 de unităţi de învăţământ sunt din regiunea Bucureşti-Ilfov, a declarat, joi, coordonatorul de activitate al proiectului în cadrul căreia se desfăşoară evaluarea, Alina Paraschiva. Proiectul “Dezvoltarea culturii calităţii şi furnizarea unei educaţii de calitate în sistemul de învăţământ preuniversitar din România prin implementarea standardelor de referinţă” are ca obiectiv general creşterea capacităţii sistemului de învăţământ preuniversitar de a furniza educaţie de calitate prin implementarea standardelor de referinţă.

Potrivit coordonatorului de activitate, rapoartele de evaluare a calităţii celor 1.024 de instituţii de învăţământ preuniversitar vor fi făcute publice, iar informaţiile obţinute vor fi utilizate pentru realizarea unui raport privind starea calităţii sistemului de învăţământ preuniversitar, precum şi a unui studiu naţional privind stadiul dezvoltării culturii, calităţii în educaţie.

“ARACIP este promotorul proiectului cu finanţare europeană”, a precizat Alina Paraschiva. Tot în cadrul proiectului au fost formate şi certificate 5.100 de cadre didactice pe parcursul anului 2011. Proiectul “Dezvoltarea culturii, calităţii şi furnizarea unei educaţii de calitate în sistemul de învăţământ preuniversitar din România prin implementarea standardelor de referinţă” are o durată de trei ani, urmând a se închide în 2013. AGERPRES