Admitere de succes la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”

usamv_iasi.jpgUniversitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi a încheiat admiterea la toate ciclurile de studii: licenţă, masterat şi doctorat. Chiar dacă procentul de promovabilitate la bacalaureat a fost cel mai mic din istoria recentă a României, la USAMV Iaşi toate locurile bugetate scoase la concurs în acest an au fost ocupate în cele două sesiuni organizate.

Mai mult decât atât, la Facultatea de Medicină Veterinară toate locurile, atât cele de la buget cât şi cele cu taxă au fost ocupate din prima sesiune, ultima medie de admitere fiind mai mare decât cea de anul trecut.

Cea mai ridicată concurenţă s-a înregistrat la specializarea Controlul şi expertiza produselor alimentare, unde au existat aproape nouă candidaţi pe loc. În sesiunea din toamnă, la admiterea pentru studii de licenţă, toate locurile cu taxă propuse au fost ocupate.

După încheierea admiterii la masterat şi doctorat, la USAMV s-au ocupat toate locurile oferite candidaţilor, la buget. Astfel, la masterat, unde Universitatea a primit 360 locuri cu finanţare de la bugetul de stat (cu 50 mai multe faţă de anul trecut ), au fost înregistrare 387 dosare de admitere. La doctorat toate cele 18 locuri aprobate de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului au fost ocupate.

Pe scurt, în acest an, USAMV Iaşi înregistrează cel mai mare număr de studenţi în anul I din ultimul deceniu, la Universitate învaţă aproximativ 5.000 de studenţi, din care 850 sunt boboci.