Ministrul Valeriu Tabără a deschis noul an de studii la USAMV Cluj-Napoca

tabara valeriu2.jpgMinistrul Valeriu Tabără a deschis, luni, noul an de studii la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca.

“Vă mărturisesc că mă onorează invitaţia la deschiderea noului an de studii la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, mai ales că este a treia prezenţă în interval de două-trei luni şi chiar de câteva zile, în momente deosebite pentru universitate, unele de bilanţ, altele de creionare a continuităţii unor obiective de mare importanţă pentru viitor”, a spus, în discursul rostit în faţa sutelor de studenţi şi profesori, ministrul Valeriu Tabără.

El a evidenţiat că “după 66 de ani de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, lumea întreagă se găseşte într-o criză şi într-o pierdere” şi aproape nimeni nu poate să spună modul în care se va ieşi din acest impas. “Cuvântarea preşedintelui Uniunii Europene de săptămâna trecută este un semn de atenţionare asupra a ceea ce se întâmplă la nivel european, cu extensie, desigur, în plan mondial. Nimeni nu va putea da de acum modelul care ar putea fi urmat în următorii 50 de ani. (…). Tot atât de atenţi trebuie să fim la discuţiile despre ceea ce va fi Uniunea Europeană – o entitate mai unită, federală, sau una în care va începe dispersia – dacă avem în vedere poziţia exprimată, zilele trecute, de cercuri politice din Marea Britanie. Un lucru însă este cert în privinţa evoluţiei lumii: civilizaţia umană a început cu agricultura şi probabil se va încheia cu agricultura”, a arătat ministrul Valeriu Tabără.

Amintind, în discursul său, că instituţia clujeană de învăţământ superior agricol ocupă locul al V-lea între universităţile din România şi primul loc între universităţile de profil din ţară, în urma clasificării făcute de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, rectorul Doru Pamfil a subliniat că USAMV promovează excelenţa, iar cei mai mulţi dintre tinerii care s-au dedicat acestei pregătiri pentru cariera lor au înţeles să aspire spre performanţe deosebite, dar şi pentru voluntariat şi pentru implicarea socială.

“Sunt convins că toţi colegii mei, acest distins corp profesoral, vor şti să vă deschidă apetitul pentru învăţătură, cultură, creativitate, artă, turism şi pentru sport. Ne dorim foarte mult să ne deschidem prin voi spre societatea în care trăim, să ne implicăm în viaţa Clujului, aşa cum universitatea noastră a făcut-o întotdeauna, de-a lungul timpului”, le-a spus studenţilor prof. dr. Doru Pamfil.

În cadrul ceremoniei, studenţii au rostit “Jurământul studentului agronom”. Debutul anului universitar 2011-2012 a prilejuit şi acordarea burselor private de către Cluburile “Rotary” şi “Lions”. Studenţii primului an de studii şi părinţii acestora vor vizita facultăţile din cadrul USAMV, luni fiind Ziua Porţilor Deschise la instituţia clujeană de învăţământ superior agricol. La festivitatea din Aula “Mihai Şerban”, alături de ministrul Valeriu Tabără şi de rectorul USAMV, prof. univ. dr. Doru Pamfil, s-au aflat vicepreşedintele Academiei Române, acad. Cristian Hera, primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, şi subprefectul judeţului Cluj, Vasile Cozma. AGERPRES