USAMV Cluj-Napoca a fost premiată la Salonul „Inventika” 2011

usamv cj.jpgUniversitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca a fost premiată la cea de a XV-a ediţie a Salonului Internaţional de Invenţii, Cercetare Ştiinţifică şi Tehnologii Noi „INVENTIKA” 2011.

Salonul a avut loc în perioada 5-9 octombrie 2011, la Complexul Expoziţional Romexpo din Bucureşti şi a fost organizat de Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică. Salonul s-a aflat sub patronajul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi al Salonului Internaţional de Invenţii de la Geneva, Elveţia având statutul de eveniment oficial al Organizaţiei Mondiale pentru Proprietate Intelectuală – OMPI.

USAMV Cluj-Napoca a fost distinsă cu diploma de excelenţă pentru calitatea standului prezentat la salon. USAMV a desfăşurat un stand de 100 mp, cel mai mare stand al unei universităţi la Salonul „Inventika-2011”.

Standul USAMV Cluj-Napoca a fost organizat pe domenii: Alimentaţie, Agricultură, Biotehnologii. Au fost expuse cele mai reprezentative produse ale cercetării cum ar fi: berea „Student” brună şi blondă, ce a trezit un interes major, iaurtul din reţetă proprie, medicamentele naturale Diavit, Eridiarom, miere din tei, salcâm, floarea soarelui din producția proprie, produse bio Proplanta, mere şi pere din soiurile brevetate în colaborare cu Staţiunea de Cercetare – Dezvoltare Pomicolă Cluj-Napoca.

Salonul INVENTIKA-2011 are scopul de a pune pe inventatori şi cercetători faţă în faţă cu industria, reprezentată prin importante firme producătoare şi comerciale româneşti şi străine. Inventatorii beneficiază de sprijinul Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci-OSIM Bucureşti.