Campus şcolar din fonduri nerambursabile în comuna Crâmpoia (Olt)

Un campus şcolar cu o valoare de peste 10 milioane lei va fi construit anul viitor în comuna Crâmpoia, unde în prezent funcţionează o şcoală de arte şi meserii. Viceprimarul comunei Crâmpoia, Ioan Ciolcan, a precizat miercuri, într-o conferinţă de presă, că în prezent sunt în derulare procedurile de achiziţie publică pentru execuţia lucrărilor şi în prima parte a anului 2012 acestea vor putea începe şi se vor încheia în 2013.

Practic la Crâmpoia, actuala Şcoală de Arte şi Meserii va fi modernizată prin lucrări de renovare şi remodelare a clădirii, va fi construită o sală de sport, câte un teren de baschet şi tenis, o clădire pentru ateliere şi vor fi achiziţionate echipamente pentru dotarea atelierelor, sălilor de curs. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 10,3 milioane lei, din care fonduri nerambursabile 8,2 milioane lei.

Proiectul numit “Creare şi dezvoltare Campus Şcolar Şcoala de Arte şi Meserii Crâmpoia” este finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3 – Îmbunătăţirea infrastructurii sociale. În judeţul Olt mai există în stadiul de şantier încă trei campusuri şcolare preuniversitare, dar în prezent acestea sunt în conservare, nefiind prioritate pentru ministerul de resort, cel care a finanţat începerea lucrărilor în perioada 2007-2008. Este vorba de campusurile de la Colegiul Naţional “Ion Minulescu” Slatina, de la Grupul Şcolar Agricol Scorniceşti şi de la Şcoala de Arte şi Meserii Osica de Sus. Acesta din urmă a fost considerat de conducerea actuală al Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt ca având o utilitate incertă în condiţiile în care scade anual numărul elevilor din mediul rural şi el este la distanţe relativ mici (15-20 km) faţă de Slatina şi Caracal, unde sunt suficiente instituţii de învăţământ tehnic preuniversitar. AGERPRES