Prof univ dr Marius Andruh, preşedintele CNATDCU, distins de UVVG Arad

ardelean-andruh_mare.jpgProfesorul universitar dr Marius Andruh a primit joi ‘Diploma de Excelenţă’ şi ‘Placheta de Aur’ a Universităţii de Vest ‘Vasile Goldiş’ din Arad.

Profesorul universitar Marius Andruh – preşedintele Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) – se află în România la invitaţia rectorului Universităţii de Vest ‘Vasile Goldiş’, profesorului univ dr Aurel Ardelean. Însoţit de acesta, prof univ dr Andruh a vizitat Campusul Universitar ‘Vasile Goldiş’, Grădina Botanică şi Castelul Universitar Macea. La sfârşitul vizitei, prof univ dr Marius Andruh s-a arătat impresionat de dotările şi cercetarea ştiinţifică realizată la UVVG Arad.

‘Sunt impresionat de ceea ce am văzut la UVVG din Arad. Ceea ce îmi apreciez cel mai mult este faptul că există laboratoare de cercetare cu dotări performante. Este o universitate care a pornit pe drumul cercetării ceea ce este foarte important. Universităţile private, dacă vor să se afle cot la cot cu universităţile din lume, trebuie să facă şi cercetare, or acest lucru se realizează la UVVG din Arad, ceea ce nu poate fi decât în sprijinul cercetării româneşti’, a declarat preşedintele CNATDCU.

Conform Legii Educaţiei Naţionale, CNATDCU are un rol decisiv în acordarea ‘abilitării’- procedură prevăzută de lege a fi îndeplinită de către cei care solicită funcţii de conducere în universităţile din România, acelaşi for stabilind criteriile de acordare a titlurilor universitare, de ocupare a posturilor vacante şi de ierarhizare a universităţilor. AGERPRES