Olimpicii bucureşteni din Sectorului 2 au fost premiaţi

ontanu olimpici.jpgPrimarul Neculai Onţanu a premiat sâmbătă peste 200 de elevi şi profesori din Sectorul 2 care au obţinut rezultate bune şi foarte bune la Olimpiadele şcolare, la cea de-a şasea ediţie a “Oscarului pentru inteligenţă”.

Festivitatea de premiere a avut loc la Colegiul Naţional Mihai Viteazul. Olimpicii au fost aşteptaţi ca nişte adevăraţi laureaţi de premiu Oscar, pe covorul roşu întins în faţa scenei de decernare a premiilor. Ei au primit cupele şi diplomele pe acordurile muzicale ale piesei “We are the champions”.

Primarul Neculai Onţanu a adresat un mesaj special pentru elevi, profesori şi părinţi, afirmând că prin contribuţia lor au făcut posibile aceste rezultate meritorii.
“Sunt extrem de onorat că sunt în prezenţa dvs aici. Gala aceasta este o apreciere pentru munca elevilor, inteligenţa lor, pentru familii şi profesori. Am primit multe solicitări să oferim premii şi pentru alţi copii din alte şcoli care sunt în restul sectoarelor Bucureştiului, dar din păcate nu putem face asta. Aş recomanda ca şi ceilalţi edili să facă acest demers. Este o mândrie pentru mine că elevii din Sectorul 2 obţin rezultate bune şi au avut cele mai bune rezultate la Bacalaureatul din acest an şi ne lăudăm cu performanţa voastră”, le-a spus primarul olimpicilor. El i-a îndemnat pe elevi să nu uite că şcoala ne-a format pe toţi şi este un lucru demn să apreciem dascălii.

Prezenţi la ceremonia de înmânare a premiilor au fost alături de Neculai Onţanu şi Mihaela Iacoban, inspector şef al ISMB Sector 2, Mihaela Ciho, inspector adj al ISMB Sector 2, Camelia Potec, campioana olimpică la înot, jurnalistul Tudor Octavian şi Horia Gârbea, preşedintele Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti. Toţi au apreciat iniţiativa primarului Sectorului 2 pentru acest tip de manifestare menită să readucă în prim – plan calităţile tinerilor şi au arătat importanţa educaţiei şi a şcolii în viaţa fiecăruia.

“Noi aici omagiem un prezent. (..) Învăţământul ca să fie bun trebuie să fie plin de situaţii neconvenţionale, dacă individul este bun, atunci societatea este bună”, a spus Tudor Octavian.

Campioana olimpică la înot, Camelia Potec, special venită de la Paris pentru acest Oscar al inteligenţei, a mulţumit primarului Neculai Onţanu în numele olimpicilor sportivi pentru recunoaşterea performanţelor lor. “Se poate face performanţă atunci când ai ambiţii să fii cel mai bun” a spus Potec. Mihaela Iacoban a considerat această gală “un eveniment al anului”, care pune în valoare rezultate reale şi o mândrie a profesorilor şi elevilor.

După decernarea premiilor, elevii au declarat ca succesul lor este bazat numai pe studiu la orele de curs, dar şi acasă, suplimentar. Ion Filip, de la Şcoala generală 56, care a obţinut menţiune la Olimpiada naţională de matematică şi română, a declarat că s-a pregătit intens două ore pe zi, în afara orelor de şcoală şi sâmbata. “De obicei stau acasă şi scriu eseuri. Mă ajută mult ceea ce fac la şcoală, dar lucrez şi suplimentar mult”, a spus Maria Boghiu , olimpică la română. AGERPRES