Prima ediţie a Festivalului judeţean de teatru pentru elevii sălăjeni va avea loc pe 26 şi 27 noiembrie la Zalău

teatru elevi.jpgAproximativ 40 de trupe de teatru ale elevilor din Sălaj vor participa, la finele lunii noiembrie, la Zalău, la prima ediţie a Festivalului judeţean de teatru pentru elevi, manifestare organizată de Centrul de Cultură şi Artă, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean.

“Pe 26 şi 27 noiembrie, la Zalău, la Şcoala “Mihai Eminescu”, va avea loc prima ediţie a Festivalului judeţean de teatru pentru elevi, o manifestare organizată în colaborare cu Inspectoratul Şcolar. Sâmbătă, 26 noiembrie, se va desfăşura secţiunea de teatru popular, la care s-au înscris, până astăzi, 11 trupe, iar pe 27 secţiunea de teatru dramatic, la care s-au înscris 27 de trupe”, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, Daniel Săuca, directorul Centrului de Cultură şi Artă.

Potrivit sursei citate, spectacolele vor fi evaluate de un juriu format din specialişti, urmând a fi acordate premii pe categorii: şcoli generale (clasele V – VIII) şi licee sau grupuri şcolare (clasele IX – XIII). Juriul va premia prestaţia exclusivă a elevilor în spectacol şi spectacolele în ansamblul lor, punctând în principal calitatea discursului actoricesc, mişcarea scenică, originalitatea interpretării, regia şi scenografia.

La teatru popular se va pune accent în principal pe redarea cât mai fidelă, autentică, a obiceiurilor tradiţionale puse în scenă (habă, clacă, măsurişul oilor, scenete populare etc.) specifice judeţului Sălaj. AGERPRES