Corp de clădire renovat la Colegiul “Ion Maiorescu” din Giurgiu

col ion maiorescu.jpgUnul dintre cele trei corpuri de clădire aparţinând Colegiului ‘Ion Maiorescu’ din Giurgiu, care a intrat în renovare în urmă cu aproape cinci ani, a fost inaugurat vineri, cu ocazia împlinirii a 142 de ani de la înfiinţarea liceului.

“Corpul de clădire pe care îl redăm astăzi în funcţiune cuprinde şase săli de clasă şi reprezintă aproape un sfert din capacitatea clădirii vechi a liceului care a intrat în renovare în anul 2007. Prin redarea acestor clase circuitului educaţional oferim din nou posibilitatea elevilor de a învăţa cu adevărat în săli de clasă pentru că, de la intrarea liceului în renovare, cursurile şcolare s-au desfăşurat în fostul internat al şcolii”, a declarat vineri directorul colegiului, Ioan Baiarac.

La rândul său, preşedintele Asociaţiei Pro Maiorescu, Ion Dincă, a spus că “Liceul ‘Ion Maiorescu’ a luat fiinţă la Giurgiu în anul 1869 şi a fost mutat în această clădire în anul 1895” “Clădirea a fost ridicată într-un an de zile, iar acum, de peste patru ani de zile, ne luptăm să renovăm şi să repunem în funcţiune corpul C al colegiului care cuprinde şase săli de clasă”, a precizat Dincă.

Renovarea acestui corp de clădire a fost posibilă cu sprijinul fondurilor de la bugetul de stat, dar şi cu sprijinul financiar al unor sponsori şi al foştilor elevi şi profesori ai liceului care au înfiinţat Asociaţia Pro Maiorescu şi au contribuit cu bani şi cu materiale de construcţii pentru reabilitarea corpului de clădire. Şi primarul municipiului Giurgiu, Lucian Iliescu, prezent la acest eveniment, a vorbit despre importanţa liceului şi a investiţiei realizate până în acest moment şi a spus că lucrările s-ar fi putut termina mai repede dacă ar fi fost eliminate luptele politice în momentul alocării fondurilor pentru finalizarea acestor lucrări.

Asociaţia Pro Maiorescu a contribuit cu şase miliarde de lei vechi pentru finalizarea lucrărilor la corpul C al clădirii, iar pentru reabilitarea întregii clădiri a liceului ar mai fi necesară suma de aproximativ două milioane de euro. La inaugurarea primelor săli de clasă renovate au mai participat preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu, prefectul judeţului Giurgiu, Robert Cristoi, senatorul PNL de Giurgiu, Vasile Mustăţea, preşedintele organizaţiei judeţene a PDL Giurgiu, Marin Anton, şi inspectorul general şcolar, Alexandru Burgui. AGERPRES