Cursuri de limbă,cultură şi civilizaţie românească la Braşov

Cea de-a XVI-a ediţie a Cursurilor de limbă,cultură şi civilizaţie românească oferite de Institutul Cultural Român se desfăşoară în perioada 7-31 iulie la Braşov. Programul este organizat în parteneriat cu Facultatea de Litere a Univesrităţii “Transilvania”,Muzeul” Casa Mureşenilor” şi Grupul de Iniţiativă Locală “Corona”.

La ediţia din acest an participă 35 de cursanţi din Belgia, Republica Cehă, Elveţia, Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie, Norvegia, Polonia, Portugalia, Serbia, SUA, Suedia, Trinidad şi Tobago, Ungaria. Grupurile de studiu vor fi organizate corespunzător nivelului de cunoaştere a limbii române, începător, intermediar,avansat.

Cursurile vor fi completate de prelegerile de istorie, literatură, cinematografie ,politică şi jurnalism, susţinute de profesori universitari, cercetători, personalităţi ale vieţii publice din Bucureşti şi Braşov. Sâmbăta şi duminica,cursanţii vor beneficia de un program de documentare culturală,constând în excursii ghidate de specialişti în Braşov, Sibiu, Sighişoara, cetăţile săseşti şi un sat specific zonei. AGERPRES