La Suceava a fost inaugurat Centrul Bucovinean de comunicare şi informare

La Suceava s-a inaugurat, marţi, oficiul teritorial al Centrului Bucovinean de comunicare şi informare, în prezenţa reprezentanţilor Universităţii ”Ştefan cel Mare” Suceava (USV) şi ai Universităţii Naţionale Yuri Fedkovych din Cernăuţi.

Managerul proiectului, prof. univ. dr. Ştefan Purici, prorector pentru imagine a USV, a declarat că acest centru de informare turistică, ce are drept scop principal oferirea de informaţii privind obiectivele istorico-etnografice din judeţul Suceava şi regiunea Cernăuţi, a fost inaugurat în cadrul proiectului ”HERITAGE – Patrimoniul istoric şi etnografic – componentă a dezvoltării durabile a turismului în Bucovina”, derulat de către USV în parteneriat cu Universitatea din Cernăuţi, cu sprijinul de specialitate al partenerilor asociaţi Muzeul de Istorie Suceava şi Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniul Naţional Suceava.

”Acest proiect are ca finalitate crearea unei baze pentru formarea viitorilor specialişti în domeniul turismului. Acest centru de informare va fi folosit nu doar pentru oferirea de informaţii pentru turiştii din ţară şi străinătate, ci şi pentru efectuarea practicii de specialitate pe tot parcursul anului de către studenţii noştri de la Facultatea de Istorie şi Geografie, de la programul Geografia Turismului sau de la Facultatea de Ştiinţe Economice, unde există această specializare în domeniul turismului”, a spus Ştefan Purici, subliniind că se doreşte ca noul centru să fie un instrument eficient în promovarea patrimoniului istoric şi etnografic al Bucovinei, dar şi în dezvoltarea durabilă a turismului în zonele de frontieră. AGERPRES