Colegiul Tehnic “Valeriu Branişte” din Lugoj este membru în “Parteneriatul pentru calitate”

lugoj_colbraniste.jpgCu ocazia Zilei Mondiale a Calităţii, 10 noiembrie, Comisia de evaluare şi asigurare a calităţii de la Colegiul Tehnic “Valeriu Branişte” din Lugoj a desfăşurat o activitate cu sloganul “Calitate, nu superficialitate!” Obiectivul dezbaterii a fost îmbunătăţirea continuă a calităţii bunurilor şi serviciilor oferite de producătorii actuali şi viitori, prin mărirea interacţiunii dintre calitatea cerută, calitatea proiectată şi calitatea realizată.

Accentul dezbaterii a fost pus pe calitatea actului educaţional, obiectiv declarat şi asumat de către Colegiul Tehnic “Valeriu Branişte”, obiectiv care se realizează pas cu pas.

Elevii şi profesorii au răspuns cu argumente la întrebări precum: când spunem că un profesor/ o şcoală este bun/ bună şi din ce perspectivă?, ce mod de evaluare preferăm?, ce aşteptăm de la şcoală?

“Şcoala noastră a fost acceptată ca membru, din 480 de candidaţi, într-un proiect european numit ‘Parteneriat pentru calitate’, format din 16 reţele pe diferite domenii, fiecare reţea fiind constituită dintr-o şcoală-centru de resursă şi cinci şcoli membre. Astfel, Colegiul Tehnic Valeriu Branişte este unul dintre cele 96 licee din ţară, unul dintre cele trei din judeţ şi singurul liceu din zona Lugoj acceptat în acest proiect. Rezultatul aşteptat? Prin exemple de bună practică, îmbunătăţirea calităţii educaţiei şi formării profesionale!”, a declarat Nicoleta Bogos, directorul adjunct al liceului. Proiectul este cofinanţat prin Agenda Culturală 2011 a Consiliului Judeţean Timiş.