Ministrul de Externe aduce Strategia Dunării în centrul priorităţilor didactice ale Universităţii “Danubius” din Galaţi

baconschi_danubius1.jpgTeodor Baconschi, Ministrul de Externe al României, a participat pe 11 noiembrie la lucrările Sesiunii Plenare a conferinţei Internaţionale „Impactul politicilor fiscale asupra sectorului IMM în contextul dezvoltării durabile”, eveniment care face parte din cadrul activităţilor proiectului de cercetare „Studii de competitivitate ale întreprinderilor mici şi mijlocii în perspectiva dezvoltării durabile locale şi regionale prin politici economico-financiare” (STUD_COMP_IMM), proiect implementat de către Universitatea “Danubius” din Galaţi.

Teodor Baconschi a adus în centrul dezbaterilor proiectul Strategia Dunării aprobat anul trecut de către Comisia Europeană, proiect care reprezintă efortul concentrat de elaborare al statelor riverane, care, alături de Comisia Europeană, au analizat şi au evaluat nevoile reale ale regiunii Dunării şi au propus un document agreat, atât la nivel politic, cât şi tehnic. Aşadar, Strategia Dunării este un proiect al Uniunii Europene la care sunt invitate să participe şi statele terţe riverane.

Universitatea „Danubius” face deja parte din evantaiului deschis tuturor factorilor care se pot implica în implementarea acestui proiect, evantai care cuprinde, potrivit alocuţiunii domnului ministru exprimate cu ocazia Forumului Economic privind Strategia UE pentru Regiunea Dunării desfăşurat săptămâna aceasta la Bucureşti, „toţi actorii, toţi participanţii, reţeaua de IMM-uri de-a lungul Dunării, comunităţile locale cu aleşii lor, dar şi cu cetăţenii lor, cu studenţii lor, cu elevii lor, cu mediul lor academic, cu reţeaua lor de ONG-uri”.

29 iunie, Ziua internaţională a Dunării, este aniversată ştiinţific de Universitatea Danubius prin Conferinţa Dunărea – Axă a Identităţii Europene, eveniment care concentrează rezultatele cercetării ştiinţifice din universităţi riverane Dunării şi nu numai, acoperind o problematică largă, dar în acelaşi timp circumscrisă unei identităţi Europene din care nu poate lipsi axa orizontală a Dunării.

Cu ocazia Sesiunii plenare a Coferinţei internationale “Impactul politicilor fiscale asupra sectorului IMM în contextul dezvoltării durabile”, Rectorul Universităţii Danubius, Prof. univ. dr. Benone Puşcă, a acordat ministrului de Externe Diploma de Excelenţă pentru merite deosebite în promovarea Strategiei Dunării şi a imaginii României în lume.

Universitatea Danubius se bucură de susţinerea iniţiativelor sale de promovare a politicilor europene atât din partea autorităţilor naţionale dar şi a celor locale, prezenţa Prefectului Judeţului Galaţi, Paul Florea, la eveniment demostrând acest lucru. Pentru implicarea susţinută în dezvoltarea durabilă a judeţului Galaţi şi în construirea unei imagini pozitive a României, Prefectului Paul Florea i-a fost acordată Diplomă de Excelenţă de către conducerea Universităţii “Danubius”.