Studenţi din 17 centre universitare vor participa la UNIFEST

unifest 2011.jpgPeste 30.000 de bilete gratuite la teatru, film, operă vor fi puse la dispoziţia studenţilor la cea de-a X-a ediţie a Festivalului studenţesc “UNIFEST” organizat de Uniunea Studenţilor din România, în perioada 14-24 noiembrie, în 17 centre universitare.

“În cadrul festivalului studenţii din cele 17 centre universitare vor avea intrarea gratuită la toate muzeele şi vor putea participa la 30 de concerte, 50 de petreceri şi 50 de traininguri şi vor putea dona sânge în cadrul unei campanii naţionale”, a declarat luni într-o conferinţă de presă preşedintele Uniunii Studenţilor din România Cristian Lumezeanu.

Potrivit acestuia, studenţii vor putea intra în posesia biletelor gratuite pe baza carnetului de student. “Este important ca an de an să fim alături de studenţi. UNIFEST este singurul festival naţional din această toamnă organizat de o asociaţie studenţească. Mediul universitar îi învaţă pe studenţi ce trebuie să ştie din punct de vedere formal dar este foarte importantă şi educaţia nonformală. Pe mine m-a ajutat foarte mult educaţia nonformală. Studenţii care au parte şi de acest tip de educaţie îşi vor găsi mult mai uşor joburi”, a declarat vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret Lorincz Szell.

La rândul său, Loredana Urzică unul dintre organizatori consideră că festivalul este “o gură de aer şi de cultură pentru studenţi”. În cadrul festivalului “UNIFEST” va mai avea loc Campionatul naţional de fotbal între facultăţi, concertul Phoenix la Sala Palatului în data de 22 noiembrie la care 5000 de studenţi vor intra gratuit, concursul de Miss “UNIFEST” (24 noiembrie), prelegerea “Despre Identitate” susţinută de regizorul Dan Puric.

Potrivit organizatorilor, programul festivalului va cuprinde şi conferinţe, dezbateri şi trainiguri. Festivalul care se va desfăşura sub sloganul “Distracţie gratis, nu degeaba!” a început luni la ora 11:00 cu un Flashmobil în Piaţa Universităţii la care au participa aproximativ 150 de studenţi şi care a aniversat 10 ani de festival “UNIFEST”. Tot luni, studenţii din Capitală vor putea intra gratuit la Grădina Botanică, Muzeul Satului (expoziţie în aer liber), Muzeul de Geologie, expoziţia foto “Ieşire din oglindă” la “Photometric”, clubul foto al Asociaţiei Studenţilor la Matematică şi Informatică.

Prima zi a festivalului se va încheia cu spectacolul “Până când monşer?!” prezentat de Teatrul Studenţesc “Podul” de la Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti. Festivalul se va desfăşura în Baia Mare, Braşov, Bucureşti, Clu, Sibiu, Târgu-Mureş, Arad, Timişoara, Oradea, Suceava, Iaşi, Constanţa, Târgovişte, Piteşti, Craiova, Târgu-Jiu, Ploieşti. Partenerii celei de-a X-a ediţii sunt Primăria Generală a Capitalei şi Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret. AGERPRES