Burse de studiu pentru elevii din municipiul Botoşani

elevi profesor.jpgPrimăria municipiului Botoşani va acorda, din acest an şcolar, burse de studiu pentru elevi, potrivit unei hotărâri adoptate miercuri de Consiliul Local. Sprijinul financiar va fi acordat elevilor care provin din familii cu un venit lunar mediu pe ultimele trei luni cel mult egal cu salariul minim pe economie şi care îndeplinesc simultan două condiţii: au media generală peste 7,00 şi nota 10 la purtare, în semestrul anterior celui în care se acordă bursa.

Potrivit hotărârii, bursele de studiu, în cuantum de 60 de lei/lună, sunt revizuite semestrial, în funcţie de modificările intervenite în veniturile nete ale familiei şi în funcţie de situaţia şcolară a beneficiarilor.

Municipalitatea îşi propune să acorde, în anul şcolar 2011 – 2012, un număr de 282 de burse de studiu. Acestea se adaugă celorlalte trei tipuri de burse, care au fost alocate şi în anii precedenţi. Este vorba de 88 de burse de performanţă, fiecare în valoare de câte 90 de lei, celor 86 de burse de merit, în valoare de câte 70 de lei, dar şi celor 280 de burse de ajutor social, de câte 50 de lei. Primarul Cătălin Flutur susţine că astfel de burse au ca scop încurajarea performanţei şcolare. AGERPRES