Peste 280 de locuri rămase libere în liceele bistriţene în urma repartizării computerizate

Peste 280 de locuri din liceele şi şcolile profesionale din judeţul Bistriţa-Năsăud au rămas libere în urma repartizării computerizate a absolvenţilor de clasa a opta, care a avut loc marţi, potrivit datelor publicate pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Spre exemplu, la Liceul tehnologic agricol Bistriţa, două clase, una de industrie alimentară şi una de protecţia mediului, au doar unul, respectiv doi elevi înscrişi, în condiţiile în care numărul de locuri vacante pentru fiecare clasă a fost de 28. Dintre absolvenţii de clasa a opta, 38 au fost respinşi la admitere, aceştia având medii cuprinse între 3,48 şi 6,23. Motivul este acela că aceştia nu au completat suficiente opţiuni sau le-au completat greşit.

Există şi 57 de elevi bistriţeni care au ales să urmeze licee din alte judeţe, în special din Mureş şi Cluj, iar spre liceele din Bistriţa-Năsăud au venit 15 elevi din judeţele limitrofe, cei mai mulţi din Suceava.

Printre elevii bistriţeni care au ales licee din alte judeţe se numără şi cel care a obţinut singura medie de 10 la evaluarea naţională, Horaţiu Marţian, care, după ce a încheiat studiile la şcoala gimnazială din satul Nimigea de Jos cu media 10, va studia din toamnă la Colegiul Naţional “Emil Racoviţă” din Cluj-Napoca, la clasa de ştiinţe ale naturii.

În urma repartizării computerizate de marţi, în liceele şi şcolile profesionale din judeţul Bistriţa-Năsăud au fost admişi 1.901 elevi, care au avut medii între 3,02 şi 9,93. AGERPRES