Protestele sindicatelor din învăţământ au fost amânate pentru săptămâna viitoare

sindicate_protest.jpgProtestul sindicaliştilor din învăţământ, care trebuia să aibă loc marţi, între orele 11.00-14.00, în faţa Ministerului Educaţiei din Bucureşti, a fost suspendat din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Din acelaşi motiv, şi celelalte acţiuni de pichetare, programate să se desfăşoare în zilele de miercuri, joi şi vineri, au fost amânate pentru săptămâna viitoare.

“Din cauza ploilor care vor cădea şi pe parcursul zilelor următoare am decis să amânăm acţiunile de protest pentru săptămâna viitoare, de marţi până vineri, între orele 11.00-14.00. Sperăm însă că ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, se va gândi între timp că este cazul să ne invite la un dialog pe marginea măsurilor ce vizează domeniul învăţământului. Principala noastră revendicare este ca ministerul de resort să respecte prevederile Legii Educaţiei Naţionale, prin care învăţământul ar trebui să primească 6% din PIB, începând cu 1 ianuarie 2012”, a declarat Gheorghe Isvoranu, preşedintele FSI “Spiru Haret”.

Acesta a precizat, totodată, că cele trei federaţii sindicale din domeniu, respectiv FSI “Spiru Haret”, Federaţia Educaţiei Naţionale (FEN) şi Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), solicită şi deblocarea posturilor din unităţile şcolare, ţinând cont de lipsa acută de personal. AGERPRES