Comisiile reunite de buget-finanţe au aprobat cu amendamente bugetul Ministerului Educaţiei

deputati_voteaza.jpgDeputaţii şi senatorii din comisiile reunite de buget-finanţe au adoptat, miercuri seară, bugetul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului pe anul 2012, în sumă de 19,9 miliarde de lei, cu o serie de amendamente ale Puterii care vizează redistribuirea unor sume de bani.

Ministrul Educaţiei a recunoscut că bugetul pe 2012 este unul strâns, dar un buget care va asigura desfăşurarea procesului educativ pe coordonatele noii legi a educaţiei naţionale.
“Întreaga construcţie bugetară asigură, pe de-o parte, salariile cadrelor didactice conform legislaţiei în vigoare, în totalitate. Nu avem nicio problemă în acest sens”, a subliniat Daniel Funeriu.

Pe de altă parte, referitor la capitolul asistenţă socială, Funeriu a punctat faptul că pentru anul viitor suma alocată transportului elevilor va creşte de la 107 milioane de lei la 120 milioane de lei şi că peste 121 de mii de elevi vor beneficia de bursele incluse în programul “Bani de liceu”.

Cât priveşte domeniul cercetării, ministrul Educaţiei a subliniat faptul că bugetul pe 2012 va fi cu 13% mai mare decât anul acesta, în sumă de 1,5 miliarde de lei şi că, la fel ca şi până acum, sumele alocate vor viza partea de inovare şi vor fi repartizate pe criterii ştiinţifice, relevante. AGERPRES