Premierul Victor Ponta afirmă că va discuta cu ministrul Educaţiei despre clasa zero

ponta_victor_mare.jpgPremierul Victor Ponta a reafirmat luni că trecerea clasei pregătitoare, aşa-numita clasă zero, de la grădiniţă la şcoală reprezintă o greşeală. El a arătat că nu este de acord cu această măsură şi a precizat că l-a chemat pe ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, să aibă o discuţie în acest sens.

“L-am chemat astăzi (n.r. luni) pe ministrul Educaţiei să-mi explice. Mie mi se pare o greşeală şi vreau să-mi explice exact ce se poate face din acest an, pentru că eu cred că ar trebui clasa pregătitoare să rămână la grădiniţă. Astăzi după-amiază o să am o discuţie cu ministrul Educaţiei, am vorbit doar la telefon şi să vedem din punct de vedere logistic cum putem să aplicăm acest lucru chiar din acest an”, a afirmat şeful Executivului.

Premierul a mai spus că actul normativ privind Bacalaureatul profesional se află în Parlament, urmând a fi promulgat. “Legea e în Parlament, va fi votată şi trimisă la preşedinte pentru promulgare. Dacă o promulgă sau nu, nu ştiu să vă spun”, a menţionat Victor Ponta. AGERPRES