Prima implementare cu succes din Programul “Clasa viitorului”

avitech_clasa.jpgCompania Avitech, cu sprijinul furnizorului canadian Smart Technologies şi al Primăriei Municipiului Slatina, a finalizat cu succes implementarea proiectului pilot al programului “Clasa viitorului” pentru Colegiul Naţional “Ion Minulescu” din Slatina. Evenimentul de lansare al primei săli de clasă din program a avut loc pe 9 decembrie, în prezenţa reprezentanţilor presei şi ai administraţiei locale.

Programul “Clasa viitorului” se adresează unităţilor de învătământ din mediul preuniversitar (grădiniţe, şcoli, licee) şi are ca obiectiv introducerea în cât mai multe săli de clasă a celor mai noi tehnologii pentru educaţie. Acest lucru va genera dinamică, interacţiune şi implicare maximă din partea elevilor şi a personalului didactic în procesul de predare-învăţare.

Programul presupune:

– realizarea unei configuraţii de bază, personalizată pentru fiecare sală de clasă, cu echipamente şi software Smart Technologies. Fiecare configuraţie ţine cont de numărul elevilor din clasă, de dimensiunile sălii, ciclul de învăţământ căruia se adresează, dar şi de bugetul instituţiei

– realizarea de traininguri, susţinute de specialiştii Avitech pentru personalul didactic, în vederea utilizării optime a noilor sisteme

– pachete financiare speciale pentru accesul la cele mai performante sisteme interactive.

Mai mult, soluţia poate include aplicaţii software tip catalog electronic, echipamente şi aplicaţii software pentru laboratoare IT.

Implementarea proiectului pilot la Colegiul Naţional “Ion Minulescu” din Slatina a constat în dotarea unei săli de clasă cu soluţiile Smart Technologies pentru educaţie (tabla interactivă multi-touch cu proiector încorporat Smart Board SBX880i5, sistemul de răspuns interactiv Smart SRP-PE-32, camera de documente SMART SDC-330, tableta wireless Smart WS-200), precum şi în instruirea profesorilor colegiului, de către specialiştii Avitech, în vederea fructificării la maxim a posibilităţilor conferite de noile tehnologii.

“Dotarea liceului nostru cu astfel de echipamente, extrem de performante pentru activitatea didactică, ne dă siguranţa calităţii în procesul de învăţare şi posibilitatea de a folosi complex capacitatea profesorilor şi elevilor de transmitere şi respectiv de asimilare a informaţiei. De asemenea, ne garantează un învăţământ modern, pe care elevii noştri, participanţi la diverse proiecte europene, l-au identificat deja la multe şcoli din Europa”, a declarat Aurelia Cotoşman, Director General al Colegiului Naţional “Ion Minulescu” din Slatina.

În România sunt puţine instituţii de învăţământ dotate cu astfel de echipamente tehnologice. Dacă în multe ţări din Europa gradul de dotare a sălilor de clasă cu tehnologie modernă este destul de ridicat, ajungând până la peste 70% în Marea Britanie şi ţările nordice, la noi în ţară procesul se află la început de drum.