Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău a devenit partener în proiectul internaţional “FooDrinks – Quality Food & Drinks European Training Plan”

food-drinks.jpgProblema tot mai acută a calităţii şi siguranţei alimentare în ţările Uniunii Europene, a formării profesionale a personalului ce lucrează în acest domeniu, a născut ideea acestui proiect şi a determinat formarea unui consorţiu cu parteneri din şapte ţări: România, Bulgaria, Franţa Spania, Grecia, Turcia şi Ungaria, consorţiu coordonat de Agenţia Naţională de Educaţie Vocaţională şi Tehnologică din Bulgaria.

Proiectul “FooDrinks – Quality Food & Drinks European Training Pla” se derulează în perioada octombrie 2011 – septembrie 2013 şi este finanţat prin programul Long Life Learning, subprogramul Leonardo da Vinci – Parteneriate.

Aflat abia în faza de început, proiectul îşi propune elaborarea unor standarde unice la nivelul Uniunii Europene de formare profesională a personalului implicat în domeniul controlului calităţii şi siguranţei alimentare. Un alt rezultat concret al proiectului şi care implică în mare măsură expertiza Universităţii “Vasile Alecsandri” din Bacău, va consta în elaborarea a două module de training destinate formării personalului din acest domeniu.

Pe toată perioada celor doi ani se vor desfăşura campanii informative şi vor avea loc conferinţe internaţionale în domeniu, una dintre ele fiind programată în primăvara anului viitor la Bacău.