Şapte grădiniţe şi două şcoli primare din Olt vor fi închise din cauza numărului redus de copii

Şapte grădiniţe din mediul rural şi două şcoli săteşti vor fi închise începând din noul an şcolar pentru că numărul copiilor care învaţă aici este prea mic, a anunţat inspectorul şcolar general al judeţului Olt, Mariana Gheorghe.

Aceasta a precizat că la grădiniţele ce urmează a fi desfiinţate, toate în mediul rural, se estimează că vor fi mai puţin de şapte copii pe grupă, ei urmând a fi transportaţi cu microbuzele la alte grădiniţe, aflate în aceeaşi comună. Vor mai fi închise şi două şcoli primare, unde numărul de elevi este prea mic pentru a justifica funcţionarea acestora, în condiţiile în care în localităţile respective sunt şi alte şcoli dar şi microbuze pentru transportul elevilor.

În această situaţie se află Şcoala cu clasele I-IV din satul Oteştii de Sus (comuna Cungrea) şi Şcoala cu clasele I-IV din satul Stătaru (comuna Cungrea). Ambele şcoli vor fi închise la solicitarea autorităţilor locale iar elevii vor fi transportaţi la şcoala din centrul comunei Cungrea, care are capacitatea de a prelua şi elevii din celelalte sate ale localităţii. Şi în comuna Curtişoara reţeaua şcolară va suferi modificări, în sensul că o şcoală primară va fi transformată în grădiniţă cu program normal.

Şefa ISJ Olt a dat asigurări că nu vor fi probleme cu transportul elevilor şi preşcolarilor pentru că în toate localităţile unde vor avea loc modificări ale reţelei şcolare sunt microbuze pentru transportul elevilor. Mariana Gheorghe a adăugat că şi în acest şcolar se menţine tendinţa de scădere a efectivelor de elevi. AGERPRES