Sindicaliştii timişeni din educaţie adună semnături pentru declanşarea grevei

Liderii celui mai mare sindicat timişean din educaţie, “Spiru Haret”, au declanşat procedura de strângere de semnături pentru a stabili formele de protest pe care le vor urma.

Preşedintele filialei, prof. Virgil Popescu, a declarat luni presei că nemulţumirile cadrelor didactice sunt multiple, iar pe lângă măsurile de austeritate s-au confruntat şi cu guvernanţi care i-au “sfidat permanent”. În funcţie de opţiunile lor, vor urma pichetări, mitinguri, grevă de avertisment sau grevă generală.

“Nemulţumirile sunt foarte multe: legea educaţiei, blocarea salariilor, îngheţarea lefurilor pe 2012, bugetul de mizerie alocat învăţământului pentru anul în curs, atitudinea generală a guvernanţilor faţă de sistemul didactic. Îi consultăm pe colegii noştri pentru a nu avea probleme în ceea ce priveşte forma de protest în care ne vom exprima nemulţumirile”, a afirmat liderul sindical.

Potrivit acestuia, s-au adunat deja peste 200 de semnături, mai bine de jumătate dintre sindicalişti exprimându-se în favoarea grevei generale. Sindicaliştii didactici timişeni mai cer şi demisia de urgenţă a întregii conduceri a Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) în frunte cu Daniel Funeriu, deoarece consideră că au fost umiliţi de aceasta prin neluarea în seamă a niciuneia dintre opiniile pe care le-au avut la noua lege a educaţiei.

‘În ultimul an nu am primit de la MECTS niciodată răspuns la adrese oficiale, ceea ce înseamnă că sindicatele nu contează în faţa domnului ministru Funeriu, ci suntem consideraţi umili slujbaşi pe moşia sa’, a afirmat Virgil Popescu, care a menţionat că dialogul doar a fost mimat şi nu a existat în mod real şi loial. AGERPRES