Studenţii medicinişti vor protesta marţi, în Piaţa Unirii din Iaşi

ssmi.jpgStudenţii medicinişti vor protesta marţi, de la ora 20,30, în Piaţa Unirii din Iaşi, pentru a trage un semnal de alarmă asupra problemelor sistemului medical românesc.

Vicepreşedintele Societăţii Studenţilor Medicinişti Iaşi (SSMI), Andreea Vrănescu, a afirmat luni că participanţii la protest vor cere Guvernului condiţii mai bune în spitale, salarii decente pentru medicii rezidenţi şi celelalte cadre medicale din sistem. O altă problemă asupra căreia studenţii medicinişti vor să atragă atenţia este lipsa locurilor de muncă în România, după terminarea rezidenţiatului, dar şi existenţa unui sistem sanitar necompetitiv, în care performanţa medicilor nu este plătită aşa cum ar trebui.

Conform sursei citate, în cursul anului trecut 30.000 de cadre medicale au plecat să lucreze peste hotare. ”Soluţionarea acestor probleme reprezintă o prioritate a României, ţară membră a Uniunii Europene, şi va duce la o îmbunătăţire considerabilă a sistemului sanitar, care va deveni eficient şi va lucra în beneficiul pacienţilor”, a declarat Andreea Vrănescu. AGERPRES