Ziua Internaţională a Victimelor Holocaustului a fost comemorată de studenţii UVVG şi de elevii arădeni

uvvg_holocaust.jpgCentrul de Studii Iudaice din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Umaniste, Politice şi Administrative a Universităţii de Vest ‘Vasile Goldiş’ din Arad, a organizat joi, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Arad, o reuniune dedicată comemorării Zilei Internaţionale a Victimelor Holocaustului.

Cu acest prilej, membrii Centrului de Studii Iudaice din cadrul UVVG Arad le-au prezentat elevilor şi studenţilor imagini document şi, de asemenea, le-au vorbit despre ceea ce înseamnă Holocaustul.

‘Am comemorat la Centrul de Studii Iudaice din cadrul UVVG Arad, Ziua Internaţională a Victimelor Holocaustului. În data de 27 ianuarie 2005, s-a stabilit de către UNESCO, ca Ziua Internaţională a Victimelor Holocaustului să fie comemorată în această zi de ianuarie, prin organizarea de manifestări de marcare a acestei mari tragedii a umanităţii, în amintirea datei de 27 ianuarie 1945, dată la care trupele sovietice i-au eliberat pe prizonierii aflaţi în lagărul de la Auschwitz, cel mai mare lagăr de concentrare din timpul celui de Al Doilea Război Mondial, ‘, a declarat conf univ dr Marius Grec, decanul Facultăţii de Ştiinţe Umaniste, Politice şi Administrative.

Potrivit conf univ dr Marius Grec, în cadrul acţiunii comemorative organizate joi, elevi de la liceele arădene, împreună cu studenţi au UVVG Arad, au avut prilejul să se întâlnească cu profesori, cu preşedintele Comunităţii Evreilor din Ara, ing Ionel Schlesinger, cu membri ai Centrului de Studii Iudaice şi, de asemenea, au avut prilejul să vizioneze filme despre Holocaust.

‘Prin această acţiune am dorit să îi comemorăm pe cei peste şase milioane de evrei care au fost ucişi în timpul războiului, doar pentru faptul că erau evrei. Important este faptul ca aceste lucruri să fie cunoscute pentru a nu se mai repeta. Mulţumim în acelaşi timp şi ISJ Arad că a facilitat această întâlnire cu elevii, mai ales că disciplina intitulată ‘Holocaustul’ se predă în şcoli. Şi, mai mult chiar, în câteva din şcolile din municipiul şi judeţul Arad fiinţează cercuri ştiinţifice ale elevilor, cercuri care studiază Holocaustul’, a mai adăugat decanul Facultăţii de Ştiinţe Umaniste, Politice şi Administrative din cadrul UVVG Arad. AGERPRES